Speiderhytta i Mosli

Strand Jørpeland speidergruppe har vår egen speiderhytte i Mosli. Hytten ble offisielt åpnet i 1980. Hytta ble bygget et lite stykke vest for stedet den "gamle " Speiderhytta fra 1939 var. Alt som var brukbart fra den gamle hytta ble benyttet og resten ble ryddet. Vi har nå leirbålsplassen vår i grunnen til den gamle hytta.

Hytta har en grunnflate på ca 75 kvm og har to soverom med 4 og 8 senger samt en stor hems med 10 madrasser. Det er stue med kjøkken samt en gang og et vaske/ lagerrom. Solcellepanelet sørger for lys og varmen holder vi med vedovn og peis. Koking skjer på gasskomfyr. Det er installert gassdetektor i hytta. Ute er det vedskjul samt et kombinert redskapshus og utedo.

Hytta ligger på et ca 2 mål stort område som speiderne fikk i gave fra Stålverket i november 2010. Tidligere hadde vi en festekontrakt med Stålverket på eiendommen. Selve tinglysingen av skjøtet har tatt noe tid, men dette ble formelt registrert den 6.6.2012.

Hytta leies ut til våre egne speidere samt til andre speidergrupper. Den kan og leies til andre dersom det er ansvarlige ledere med tilknytning til speidergruppen med på turen. Hyttesjef og ansvarlig for utleie er: Kenneth Austrheim - mobil 952 11 010 eller på mail kenneth.austrheim@lyse.net

------

Vi har opprettet en egen facebook side som heter : Speiderhytta i Moslis venner.
Her vil vi arrangere dugnader etc for å hjelpe Strand Jørpeland speidergruppe med å vedlikeholde og utvikle speiderhytta i Mosli.